torsdag 19 april 2012

2009 Paul Jaboulet CdR Parallele 45

Jo, den gör det igen. Som torsdagsvin sitter Parallele 45 perfekt. Jag blev riktigt överraskad när jag provade den sist. Jag tycker det kan vara svårt att hitta ett bra vin för 100-lappen. Jag ger vinet en 2:a prövning och det är lika gott den här gången.

Doften är trevlig och lite murrig med toner av blåbär, björnbär, hallon, vanilj, vitpeppar, lagerblad och en förnimmelse av köttgryta eller långkok.
I munnen får jag en något mer än medelfylligt vin med snälla tanniner och en bra syra. Inslag av blåbär, blå plommon, hallon, lite lakrits och örter. Avslutet är gott och fräscht med kvarliggande metalltoner.

Vill man ha ett "husvin" så kan jag rekommendera det här vinet.

SB : 22800
Pris : 99:-

2 kommentarer:

Vintankar sa...

Hej!
Jag drack ett glas av den här i mars, då vi var i Paris. Jag gillade vad jag hade i glaset. Tycker kanske att Cuvée du Vatican och Janasses varianter är lite mer tilltalande, men jag skrev på bloggen att jag kunde tänka mig att testa en flaska hemma. Efter ditt inlägg kommer jag definitivt att göra slag i saken!

J-C

Micke sa...

J-C ledsen för sent svar. Prova gärna igen och berätta vad du tycker. Nu kanske jag skruvat upp dina förväntningar , men ta det för vad det är: ett vin för en hundring :-)
Mvh