söndag 9 januari 2011

Osten får vinet att sjunga....

Efter att provat 2007 Novella Synergy så tänkte jag, det här var det inget särskilt med. Kanske inte ens värt att blogga om. Jag hade inga förväntningar på det, och det är inte dåligt gjort, det är bara ett sådant där vin som inte lämnar något avtryck. I och för sig, vad kan man begära av ett vin som vid en sökning på nätet ligger i prisspannet 7,99 dollar. Jo, man får ett fruktigt och mjukt vin med mycket mörka bär helt enkelt. Druvblandningen är 37% Petite Sirah, 25% Zinfandel, 20% Merlot och 18% Sangiovese, en salig blandning alltså.


Men så plockar jag fram en grottlagrad Cheddar, och vips...... i munnen så blandas ostens feta textur med vinets frukt och allt smakar gott. Helt plötsligt fanns det en tid och plats även för det här vinet. Tack för det.8 kommentarer:

Fredrik sa...

Visst är det så!

Vad är det för cheddar du fått tag på?

Micke sa...

Hej Fredrik
Jag har ingen mer info än att det just är en grottlagrad cheddar, men jag återkommer imorgon efter att ha hört mig för. Hur som helst så var den riktigt god. Jag absolut tänka mig den på en osttallrik tillsammans med mer klassiska gruyeré och comté.

Fredrik sa...

Yes plz, var är den köp förresten? Jag blir helt knäckt över hur bra ost de tillverkar i England. Dags att titta närmre tror jag.. och inte endast över juletid.

Micke sa...

Den är från ICA Kringlan Södertälje. Jag tror att det är Mats Larsson som levererar, M.Larssons Handel. Jag kollar gärna upp tills imorgon.
Du har en riktigt trevlig blogg. Jag har följt den till o från under en längre tid. Fortsätt ditt fina arbete.

Fredrik sa...

Så det finns kvalitetsost i Södertälje? ;)

Tack detsamma!

Herren sa...

Härlig när det klickar och saker faller på plats. Då gäller inga Parker-poäng, prislappar eller betyg. Jag slår dig en signal i morgon, såg dit meddelande om Rosso.

Micke sa...

Fredrik:
Cave-Aged Traditional Cloth Wrapped Mature Cheddar Cheese, från Ford Farm.

Tryggve:
Tråkiga nyheter, men vi pratar med på telefon.

Fredrik sa...

Tackar!