onsdag 4 april 2012

2008 Royal City Syrah

Charles Smith behöver ingen närmare presentation längre. I den lägre prisklassen är det framför allt KungFu Girl Riesling som jag tycker är bra. De få gånger jag provat hans K-serie viner, så är det The Creator som jag fallit för. I 2008 Royal City, som är den tredje årgången för vinet, hittar jag för mig typiska C. Smith drag igen. Vinet har en tok läcker drickbarhet redan nu.

Stor, fruktig och djup doft. En känsla av grädde i doften. Toner av hallon, jordgubbar, blåbärspaj, mörka plommon, fat, vanilj, nougat och lite jord. I munnen ett fantastiskt vin som är fylligt, tjock silkeslen lyxig frukt, men har ändå stadiga tanniner bakom frukten. Syran är där och balanserar precis på ett Nya Världen vis. Inslag av hallongrädde, cassis, kola, mjölkchoklad och yppig mörk frukt. Avslutet är intensivt och galet långt med lite söta fat och jord.

Ett helt fantastiskt vin som är en ren glädje att få dricka. Får jag möjligheten att köpa igen så gör jag det utan att blinka.

SB : slutsålt
Pris : 850:-

5 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Meen, vafalls?? Har du vunnit på lotto eller? ;). Sköna viner har du i alla fall druckit på sistone. Även om det finns vissa paralleller med billigare saker också.

Micke sa...

David- jag har haft tur bara på sistone :-) Min plånbok klarar inte ensam att leverera dessa viner till mig. Allt är en kombination av viner från mig, genom andra vinvänner eller genom jobbet
Oavsett så har det varit galet goda viner som jag är glad över att fått prova.
Men vore det inte kul att få vinna en hel del pengar och lägga det på stora viner...... Tänk om .....;-)
Mvh

johan p sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
johan p sa...

Tack för rapporten!

Jag har en stackars ensam flaska Royal City i garderoben och eftersom jag gillar ung Syrah tänkte jag inte vänta så länge med korkskruven. Efter min tråkiga upplevelse med Syrah Morrison Lane 2008 tidigare i år har jag känt mig lite smånervös. Skönt då att läsa att du tycker den är bra nu.

I går blev det dock King Coal 2008 som var helt fantastisk.

Glad påsk!

Micke sa...

Johan , grattis till din ägo av Royal City :-) Du behöver inte vara orolig, den är grym. Sista glaset dracks dag 2 och det var precis lika gott. Jag hade tyvärr också bara en flaska men ångrar ingenting att den fick sätta livet till i ung ålder :-)
Glad Påsk