torsdag 26 januari 2012

2007 Le Tense Sassella

Det var ett tag sedan jag provade Le Tense. Förra årgången har jag staplat upp med i källaren. Vinet har alltid varit bra i sin prisklass, och är ett vin som jag gärna drar ur korken på alla dagar i veckan. 07:an är inget undantag, här får jag en syrlig frukt med livlig syra. Doften är nyanserad och drar åt körsbär, nypon, rosor och lite fat. Smaken är frisk, fräsch och stram med drag åt körsbär, jordgubbar, lite torra kryddor, rosor och en viss komplexitet.

Det här är inte sötfruktigt eller kraftigt, utan sirligt och läskande.

Visst blir det att köpa 07:an också för att stuva undan i källaren.

SB: 32341
Pris: 129:-

5 kommentarer:

Gôut sa...

Se där, en klassiker! 07an har ju stått på hyllorna ett bra tag nu och vi provade direkt när den kom. Då upplevde vi den som överekad i förhållande till vad juicen tål. Måhända var den rent av flask-chockad, för den kändes rätt spretig.
06an var ju super för lagring, liksom 04an, med flera.

Ruso sa...

Nu står 2008 på hyllorna. Jag har inte druckit den på flera år. Den har aldrig riktigt suttit.

Micke sa...

Ledsen för sent svar. Det har varit väldigt mycket jobb denna lönehelg.
Gôut, det kanske var något knas med din flaska. Visst finns där ek men jag upplevde inte den som störande. Har du kvar några 04:or själv? Nyfiken på att höra hur dom är idag.
Ruso, har du hört något om 08:an?? Jag ska in och kika på mitt lokala bolag och se om dom fått in den. Kan vara intressant att prova den på en gång medans 07:an är frikst i minnet.
VH

Gôut sa...

Micke,
jodå, vi bunkrade upp med en del 04or och de flesta är fortfarande kvar. Jag tror nog bara att det är i tidigaste laget ännu för dem och dricker mer av tidigare årgångar först, tills nyfiken tar överhanden, du vet.

Micke sa...

Jag förstår, du har bra karaktär :-) jag håller utkik efter en rapport i framtiden :-)
VH