måndag 6 februari 2012

Årsmöte och champagne med Munskänkarna

 I fredags hade Södertäljesektionen sitt första årsmöte och en efterföljande champagneprovning. Snudd inpå 50 personer slog sig ner och lyssnade hängivet på vår entusiastiska Eduardo Morris, som guidade oss på en snabbresa genom champagnens historia. Om inte styrelsens Susanne fått påminna honom om tiden så hade han väl än i dag pratat på, och vi hade med glädje suttit kvar och lyssnat. Tack Edde för din kunskap och villighet att dela med dig av den.
 Launois Blanc de Blanc Brut Cuvée Reservée har en fin äpplig doft med brödiga inslag. I sin fruktiga doft hittar jag också citrus, blodapelsin, grape och jäst. I munnen är vinet Stringent, friskt, torrt och den har en pigg syra. Äpplen, grape och mineraler går igen i smaken. Helt ok standardcuvée.
SB : 7450  Pris: 259:-
 2002 Moët & Chandon Brut har en härligt mogen doft med toner av nötter, brynt smör, champinjoner och äpplen. I munnen får jag en mogen rund smak med stor, rik frukt och balanserad syra. Toner av nötter, röda äpplen, rostat bröd och grape. Lång, komplex och god eftersmak. Riktigt god.
SB : 7545  Pris: 459:-
 De Venoge Brut Blanc de Noirs har en väldigt blygsam doft. Kanske att det mogna vinet i glaset innan inte gav den ett rättvist läge, men lite citrus finns här ändå. I munnen är även smaken stringent och stram, ren och klar smak. Frisk syra. Toner av grapefruktskal och citrus. Den minst spännande för ikväll.
SB : 7872  Pris: 319:-
Gosset Grand Rosé Brut har en väldigt trevlig doft av hallon, smultron, brända mandlar och lite rökiga mineraler. I munnen händer det stora saker. Vinet har en fantastisk kropp och besitter en underbar balans. Dofttonerna går igen, hallon, smultron, jordgubb, mandel, bivax, citrus och röda äpplen. Kvällens vinnare. Det här är den  bästa rosé champagne jag provat.
SB : 7405  Pris 459:-

Inga kommentarer: