onsdag 29 februari 2012

2008 Craggy Range Te Muna Road

Craggy Range började med en dröm, som två familjer delade – att hitta den bästa platsen att odla passande druvor och göra vingårdsbetecknade viner. Terry Peabody och Master of Wine Steve Smith har idag förverkligat sina drömmar.
Vingården ligger i Martinborough, längst ned på Nordön. Klimatet är likt Bourgogne.

Vingården ligger på en höjd, vilket gör att man skördar en vecka senare än de vingårdar som ligger på lägre höjd. Jorden är här mycket stenig.
Te Muna betyder hemlig plats och druvorna kommer från flera olika plotter i vingården Te Muna som är på 90 ha och planterades 1989. Jordmånen är stenig och kalkhaltig och ligger intill Huangaru River.

Citat Divine


Till en början är doften väldigt udda, med en skitig ton, grankåda, tång och en känsla av salt havsvatten. Jag älskar dessa skitiga toner, men var inställd på att få dofta på lite söta röda bär. Efter en timme har vinet fått luftas en del och fram kommer nu dessa efterlängtade söta röda bär och en fräsch apelsinnyans. I munnen får jag ett vin med tät lite sötaktig frukt. Syran är fin och inte påträngande. Tonerna går åt jordgubbar såklart, men också hallonkarameller, söta körsbär, pomerans och lakrits. Avslutet är långt och läckert gott.

Jag blir mer och mer svag för dessa viner. Dags att fylla på källaren.

SB : 99199 (årgång 2009)
Pris : 299:-

Inga kommentarer: