tisdag 22 november 2011

2001 Chateau Talbot

Här hemma är det bara jag som dricker vin. Jag har verkligen försökt att ge min fru en aha-upplevelse, men icke. Hon tycker bara det är surt och jävligt. Jag ger mig inte så lätt utan fortsätter mitt korståg för frälsning. För nästan tio år sedan så köpte hon faktiskt några Bordeauxprimörer och det här vinet är ett av dessa. Så nu när det var hennes bemärkelsedag ville hon öppna ett av hennes viner. Det tackar man inte nej till.

Doften har en läcker mognadston som går åt stallbacke och ladugård. Bara det är något som får mungiporna att dra uppåt hos mig. Här finns också mörk frukt med röda skrickor i. Svarta vinbär, plommon, hallon och jordgubbar. En pust med kaffe känns igen och en visst finns också en svävande vanilj över det hela. Väldigt trevlig doft.

Smaken går i en mjuk stil med läckra mognadstoner. Pigg syra och mjuka tanniner. Frukten går precis som i doften åt det mörkare hållet men med rött skimmer i. Vi har plommon och svarta och röda vinbär. En skogsmassa av höstlöv och svamp. Avslutet ät långt och moget, plus att det är fyllt med mineralisk dammig grusväg.

Den här är i en perfekt drickfas nu. Så ruskigt gott i en läcker claret stil. Tackar frun, för smakprovet.

SB : ej tillgänglig
Pris : ca 370:-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nå vadtyckte frun

Micke sa...

Ja, surt sa räven, var det omdömmet som gavs :-)