tisdag 1 november 2011

2008 L´Indigéne Mas des Agrunelles

Ännu ett från Viniks Ekovinlåda Höst 2011. I flaskan har vi 60% syrah, 25% grenache och 15% carignan. Här används naturliga jäststammar och syrah och grenachen har fått ligga i ståltank, medans carignanen har fått växa i fat. Det är biodynamiskt och lågsvavlat.

Doften är lockande och stor med sina mosade hallon och blåbär. Det finns en lakritsrot här och även några kvistar med salvia. En liten touch av något animaliskt.  Över hela doftkvasten ligger en grusdammig slöja. Lovande doft.
Smaken är snäppet över medelfylligt och har en frisk syra till en generös frukt som balanserar det hela. Massor med mosade körsbär, hallon och tranbär. Återigen får jag en känsla av dammig grusväg, vilket jag tolkar till mineralitet. Ett rätt så långt och saftigt/läskande avslut.

Andra provade vinet ur lådan från Vinik och två fullträffar redan. Jag måste säga att jag är väldigt överraskad, då jag hade rätt låga förväntningar. Tänkte väl, - jaja, alla verkar tycka om dessa viner från Vinik, så jag får väl se efter vad all ståhej handlar om. Nu återstår fyra flaskor i lådan och nu har mina förväntningar skruvats upp en aning.

SB : 72840-09 (låda om 6 viner för 960:-)
Pris : 125:-

2 kommentarer:

MH sa...

Jag köpte förra årets låda med lite andra årgångar. Denna var min favorit bland de röda då, fast den väl är bland de enklare.
Le Ciste minns jag som en riktig höjdare också.

Micke sa...

MH, det hade varit roligt att fått prova 07:an av L´Indigéne. Gissar att den fruktig var mer in-your-face. Visst är den fantastisk god för sin blyga prislapp :-)
Le Ciste står i vinskåpet och väntar, ser fram emot den.