måndag 4 april 2011

2006 Altitude 540, Domaine Laguerre

Från en vän med ett stort hjärta, VPK2881, fick jag tidigare den här flaskan. Efter att jag läst Herrens inlägg om Altitude väcktes en längtan efter att få prova. Jag läser på Herrens inlägg att 2006 är den första årgången för Altitude 540. Vingården ligger som namnet avslöjar 540 meters höjd. Druvan är 100% Cabernet Sauvignon. Det är nog första gången jag provar ett druvrent cab-vin från Roussillon.

Härlig mörk och murrig frukt. Mörka plommon och svarta vinbär blandas med lite viol. Läckra animaliska toner och hästgödsel. En liten rökpelare från en lägereld kan också skönjas. När vinet fått luftas en del i glaskupan blir doften mer druvtypisk med tydliga svarta vinbär och ceder. Mums, det här lovar gott. I munnen får jag en känsla av varmfruktig jord och toner av björnbär och körsbär. En knippe blandade örter och en schysst cigarrlåda. Den pigga syran ger ett läskande sug. Tanninerna är av den finkorniga sorten och avslutet är helt ok långt med ett läskande slut och kvarvarande toner av örter och ceder.


Ett väldigt gott vin för en human peng. För att citera Herren: Ett mycket användbart vin skulle vi vilja påstå - förenar nytta med nöje, typ.


SB : Vinik


Pris : 170:-

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Så Herren sysslar med biståndsarbete också ;) Trevligt och framförallt matvänligt plonk. Bara näsan är värd 170 pistoler :)

Micke sa...

Japp , Herrens vägar äro förunderliga. Ett personligt och välgjort vin, helt enkelt.

Herren sa...

Kul att du gillade den. Efter att ha prova den några gånger nu, och ställt den mot andra CS i samma prisklass så växer den ytterligare. Bra plonk som Fredrik säger :-)