torsdag 14 augusti 2008

2005 Rymill mc2




Connawarra, Cabernetlandet med den berömda jordmånen Terra Rossa som lyser rött bland rankorna. Connawarra har fått sitt namn från det aboriginiska namnet för kaprifol och de första vinrankorna planterades 1890 av John Riddoch som byggde det första vineriet vilket idag är känt som Wynns. Det här vinet är från vineriet Rymill som startades 1990 av John Riddoch dottersonson Peter Rymill och hans fru Eleanor. Vinrankorna stack dom ner i jorden redan 1974 dock. Rymill mc2 är en blandning av 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot och 10% Cabernet Franc. Vinet är lagrat på en kombination av nya och använda franska ekfat i 15 månader.




Vinet doft skriker svarta vinbär. Svarta vinbär for days. Det är faktiskt så mycket svartvinbärs-gelé så det blockerar all annan doft för mig. Hittar en svag nyans av gräs och hö, men här är det svarta vinbär som regerar.




Smaken är medelfyllig och sötfruktig. Lätt att tycka om. Om man gillar svarta vinbär vill säga. För det är lika sanslöst med svarta vinbär i smaken. Jössös. Visst är det gott, men jag skulle vilja känna någonting mer i ett vin.








Inga kommentarer: