söndag 9 augusti 2009

2007 Windsor Three Vines



Ur glaset lyfter tydliga fattoner. Doften är fruktig och bärig. Det unga vinet ger ifrån sig en hel vanilj. Doften känns inte så värst spännande, utan mer som en medelbra Bag-in-box. Det enda som möjligen lyfter doften är tonerna av sandelträ.
Smaken är fruktig, ung och bärig. Det trevliga sandelträinslaget hittar jag även här. Annars är det mest ett lättdrucket vin med mjuk och på gränsen till för söt frukt. Det har en enkel struktur och saftiga tanniner, om ens några tanniner överhuvudtaget.



Nej tack. Det här passade inte min gom. Druvmixen består av Syrah, Carignan och Zinfandel.



2007 Windsor Three Vines, USA, SB 6533, 99:-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Testade det här vinet ikväll med helt öppet sinne, lät det öppnas upp en timme och därefter smakas i rätt temperatur. För mig smakar inte det här som vin. Det är ett typiskt amerikansk skräpvin med överdriven söt och syltaktig frukt blandad med fejkad fatkaraktär. Hela vinet känns "oäakta" på något sätt. Ingen strävhet över huvud taget, ingen styrka, ingen personlighet, ingen känsla, ingen "terroir". Både doften och smaken känns överdrivet och löjligt söt nästan så att man kräks. Smaken är som druvjuice på koncentrat med tillsatt socker utspädd med någon slags söt lakrits. Fatkaraktären är uppenbarligen vulgärt tillspetsad med hjälp av sågspån. Hur kan detta passa till finare mat?? Detta är ett vin gjort för att passa dem som gillar Coca Cola och hamburgare. För någon som normalt gillar lagringsbara klassiska Riojor, Bordeaux, Bourgogne, eller Côtes-tu Rhône-viner, är det här rent skräp! Inte alls gott eller prisvärt! Köp en vanlig Guigal Côtes-du-Rhône 2005 för exakt samma pris på Bolaget och så får du någonting äkta istället för det här tillgjorda skräpet...

Micke sa...

Jag håller med dig, jag var kanske lite mesig i min beskrivning av vinet. Tyvärr är det väl en massa människor som gillar den här stilen och därför säljer vinet säkert bra. Men när man väl kommer in i sin "vinfas" när det är personlighet och äkta identitet som man vill hitta, så smakar den här typen av viner rena skräpet.
Guigals CdR är lysande, likaså Allegrinis Valpolicella eller Ch. Bouscassé....m.m.
Ha det gott.