söndag 18 november 2012

På träningsläger med Patrik

Den 8 december träffas gubbarna i det vingäng jag tillhör. Patrik, som är en av dem, såg till att gårdags kvällen blev ett träningsläger inför kommande drabbning. Patrik och hans underbara hustru Carina tog med sig lite hummer och två flaskor. Jag hade laddat upp med två buteljer och ett häng fasanbröst. Vi kokade buljong på skrovet som fick användas som bas till en svamprisotto. En rödvinsreduktion gav en extra kick till rätten.
En snabb resumé på vinerna som fick sätta livet till.

2004 Barolo Terlo Ravera från Marziano Abbona, hade en stört skön klassisk doft med rosor, körsbär och lösningsmedel. Smaken bar på begynnande mognad men hade en torr och läskande fräsch frukt. Tanninerna låg som ett skönt pulver i munnen. Körsbär, torkade rosblad, torra skafferikryddor och torrt läder är förbannat gott att dricka.

2007 Pommard 1er Cru Le Clos des Boucherottes från Domaine Coste-Caumartin, hade ett överflöd av övermogna jordgubbar, bigarråer och en viss mineralitet i doften. I munnen var vinet elegant och slankt. Syran var lite lägre än väntat. Körsbär, jordgubbar och en del murriga toner åt det animaliska hållet återfanns i smaken.

2005 Mille e una Notte från Donnafugata, är en helt annan historia. Doften är läckert mörk och solbränd.I munnen är det brända körsbär, torkade fikon, torr mörk choklad och framför allt tobak som känns. Ett tag är det enbart tobak i smaken, men till slut släpper det taget och de andra tonerna kan bre ut dig. Trots sin mörka fumlighet så är vinet rejält friskt med sina höga syror. Det var längesen sist jag provade vinet och jag gillar det varje gång.

2010 Guidalberto från Tenuta San Guido, är en tok ung liten snygging. Efter en rejäl luftning ger den ifrån sig läckra söta röda trädgårdsbär, Bourbon vanilj och snygg dyr ekbehandlinh. Fräsch och läskande i munnen medlen tät frukt åt söta röda bär hållet. Tjusigt och gott. Lite spretig till en början med ge det tid och här har vi en riktig liten skatt.

Tack Patrik och Carina för en bra träning. Så här kan mina träningspass se ut flera dagar i veckan, tack.

Inga kommentarer: