måndag 11 juni 2012

2007 Alienor Grand Vin

Måndagslyx till Frankrike-England matchen.

Denis föddes på Château Latour i Bordeaux och tog sina första steg i vinkällaren och lärde sig cykla mellan vingårdsraderna. 1993 följde hans sin fars fotspår och började arbeta i vinkällaren och utbildade sig till oenolog. Han skapade årgångarna 1994 till 1999. Denis är den tredje generationen som arbetade på Château Latour.

Svenskan May-Britt har vunnit många utmärkelser som sommelier. Hon flyttade till Bordeaux 1995 för att övervaka offentliga relationer på Château Latour och det var där hon mötte Denis. Tillsammans grundade May-Britt och Denis Malbec Notre Vin för att hedra den kaliforniska terroiren. Nästan ett decennium av samråd med Napa och Sonoma Valleys finaste vingårdar har gett det här teamet en fördjupad förståelse av regionens olika vingårdar och mikroklimat. De har noga valt ut vingårdar i Napa Valley, inklusive Howell Mountain, och längs kusten Sonoma som ger druvor av koncentration och balans, och de vinifierar druvorna med erfarenhet från vinframställning i Bordeaux.
Källa: Vingruppen

Doften är underbar. Nyanserad och djup med härlig cigarrlåda, crème de cassis, hallon, rökig vanilj som påminner om tonkaböna, snygga fat i bakgrunden samt lite flyktig mint.
Lovar riktigt gott.
I munnen får jag en läcker smak med fantastisk balans. Massor med finkorniga lena tanniner som bakats in i den täta frukten. Tonerna går åt svarta vinbär, hallon, körsbär, lätta fat vibbar och en en lång eftersmak som munnar ut i ceder och vinbär. Klart Bordeaux inspirerad.

Nå, matchen då. 1-1 i en ganska tråkig match. Frankrike kanske ska hålla sig till vintillverkning :-)

SB : r.s
Pris : 495:-

1 kommentar:

Svenska Vinbloggar sa...

Din blogg är nu upplagd på vinbloggar.blogspot.se

mvh