tisdag 28 juni 2011

2007 Barolo Fontanfredda

En härlig sommarvärme har spritt glädje i varenda människa och med värmen kanske man borde smutta på någon sval rosé eller någon frisk riesling, men jag blir toksugen på lite Barolo. Eftersom dom jag har ligger på lut i skåpet, så blir jag tvungen att gå till mitt lokala bolag. Med endast bassortimentet på hyllorna så var valet enkelt, ta den barolo som finns.

Härlig italiensk doft med torra lädertoner och körsbärskärnor. En del torkade rosor, en uns målarfärg och lite fat finns också i doften. I munnen får jag ett torrt och stramt vin med lite eldig varm frukt. Schyssta inslag av torkade körsbär och vildhallon. Syrligt och matvänligt, gärna med något gräddigt tillbehör som mjukar upp dom sandiga torra tanninerna. Trots sina tanniner så är vinet helt klart drickfärdigt. Avslutet är rätt långt med fina nyanser av vildhallon och te.

Vinet är OK, men inget jag köper mer av. Visst känns Barolotonerna igen, men det finns så mycket bättre viner för några tjugolappar till, tycker jag.

SB : 2305
Pris : 235:-

3 kommentarer:

Vintankar sa...

Hej!
Jag provade två av Fontanafreddas nebbioloviner i mitten på juni.Ett av dom var Serralunga d´Alba 2007.
Jag var kanske något mer positiv än du, men vinet har ingen riktigt spännande touch. Lite för mycket tillrättalagt på något sätt.
Trevlig blogg du har och därtill bra skrivet.

JC

Fredrik sa...

Ja, eller någon femtiolapp billigare ;) Måste säga att Roggeri 2006 var en riktigt trevlig bekantskap. Bäst att nämna Schiavenza 2003 - maken till bra billig Barre.

Har en FF Barolo 2004 liggandes, kanske börjar bli trevlig?!

Micke sa...

JC - Tack så mycket för berömmet. Jag tror vi är överrens men uttrycker oss lite olika. Läser jag mina noteringar i efterhand så låter det ju inte så dumt, men det är precis som du säger : ingen riktigt spännande touch.

Fredrik - jag tackar för tipsen!