måndag 6 juni 2011

2003 Waterford Shiraz

Hur klarade sig Waterford med lagring? Finare Vinare korkade upp sin sista 2003:a våren 2008 och blev överraskade.
En snabb sökning på SB:s hemsida ger ingen träff. Däremot finns det lite större vinet Kevin Arnold Shiraz fortfarande listat. 2003 Waterford släpptes i SB:s t.s. i oktober 2006 och den här är väl inköpt någon gång då. Tidigare provat här.

Härligt läcker doft av plommonkompott, som får samsas med fin röd frukt. Här finns också en hel del söt tobak och bakelit. I munnen får jag en fyllig sammetslen frukt som är rejält rökig av tobak, men här finns också massor av svarta vinbär, plommon och paprika. Tanninerna är helt nerslipade av åldern. Syran är OK. Avslutet är långt, rökigt och fylld av mogen frukt.

Här ser man hur kul man kan ha med lagring. Den här har klarat av tiden alldeles utmärkt, och kan säkert klara livhanken några år till. För min del är det absolut gott, men det känns på nåt sätt som om jag växt ifrån den här rökiga afrikanska frukten. Kanske kommer begäret tillbaka någon gång? Det är som med Amarone för mig nu för tiden, ett par glas sen är det bra för mig?

SB : slutsåld
Pris : 149:-

3 kommentarer:

Vintankar sa...

Hej!
Jag hittade en undangömd shiraz från Penfolds Bin 28(1999)häromdagen.Se bloggen.
Det var ingen hit. I princip odrickbart.Vanligtvis är det spännande att se och följa vinets utveckling.

JC

Herren sa...

Spännande det där med att man kan hinna ändra smak och preferenser under tiden man lagrar ett vin. Vi har nog några i skafferiet som ligger där just därför att man inte är sugen på dem längre. När skall de gå åt, men vem vet man kanske blir positivt överraskad?

Micke sa...

JC - jag läste din post idag, synd att den inte klarade av alla åren. Men plötsligt händer det, man hittar en kvarglömd flaska som man tror har dött för längesen och så visar det sig vara en alldeles sällsynt trevlig upplevelse :-)

Herren - jag tycker också ämnet är högst intressant , det får ju en att fundera på vad man köper idag för att prova om tio år....