måndag 18 maj 2009

Grillkväll

Grillkväll hos grannen tackar man inte nej till. Det är alltid en trevlig upplevelse under avslappnade former med god mat, roliga samtal, kortspel och skratt.


2006 Ramon Bilbao Crianza, Rioja, SB 6131, 74:-
Doft: Mörk fruktig doft med toner av björnbär, blåbär, svarta vinbär, fat och lite lakrits.
Smak: Modernt fruktdriven åt det mörk fruktiga hållet. Lite björnbär, lite svarta vinbär och en uns choklad. Tydlig på fatinslagen med efterföljande vaniljton. Varmt och lite eldigt avslut.Ett modert vin som överraskar mig ändå. Fin fruktighet utan dill från Rioja. Inte jätte komplext men helt rätt en sån här grillkväll. Var sak har sin tid och plats.2007 Gumfield Pinot Noir, Nya Zeeland, SB 6407, 129:-

Doft: Varm sötfruktig doft. Druvtypiska toner av övermogna jordgubbar samt en svag doft av lättrostat kaffe. Insmickrande.

Smak: Sötfruktig med drag av migna jordgubbar. Mogen frukt. Charmig och rik i smaken. En svätt pressad apelsin i mittpartiet. Avslutet håller i sin sötfruktiga karaktär och lämnar ett leende kvar på läpparna.

En Pinot Noir som levererar till förmånligt pris. Inget för frankofiler som vill ha det mer åt det syrliga hållet med drag av körsbär och lingon, utan här är det varmklimatsfrukt åt det söta hållet. Men ack så charmigt.


Inga kommentarer: