tisdag 19 maj 2009

Duval-Leroy



En liten kort provning av champagne huset Duval-Leroy känns aldrig fel. Presenterad av Werner´s. Champagnehuset Duval-Leroy grundades år 1859 i staden Vertus i hjärtat av " Côte des Blancs ". Vingårdarnas areal uppgår till ca 170 ha och här odlas ca 1/4-del av företagets årliga behov för champagneframställning. Under ledning av Carol Duval-Leroy som styrt vinfirman sedan 1991 är företaget ett av de sista familjestyrda champagnehusen som dessutom rankas bland de 10 bästa.





75% Pinot Noir, 25% Chardonnay.
Doft: Trevlig doft om än liten. Toner av bröd kan ändå urskiljas.
Smak: Frisk smak med toner av bröd och äpple av typ granny smith. Ganska intetsägande champagne. Gott med ointressant.




75% Chardonnay, 25% Pinot Noir.
Doft: Frisk doft med komplexa drag. Brödiga toner och inslag av nötter.
Smak: Frisk och komplex smak med inslag av bröd, nötter och äpple. Riktigt gott.




60% Pinot Noir, 40% Chardonnay.
Doft: Bred, djup och komplex doft med toner av blommor, nötter och bröd.
Smak: Fyllig kropp med toner åt nötter och bröd, men även en hel del choklad. Den är föll mig på läppen. Fantastiskt gott.




76% Chardonnay, 24% Pinot Noir.
Doft: Mognare doft än de tidigare. Härliga toner åt bröd, kex, blommor och honung.
Smak: Fyllig kropp med toner åt kex, blommor, honung och choklad. Inte lika "fet" som Paris med fantastisk god.



100% Pinot Noir
Doft: Frisk, chamig och flörtig doft med toner åt röda bär.
Smak: Frisk smak med inslag av hallon, smultron och jäst. Charmig och svåremotståndig.



Inga kommentarer: